OPR syventää merkittävästi yhteistyötään Svean kanssa

OPR-Finance Oy syventää merkittävästi yhteistyötään Svea Groupin kanssa

OPR-Finance Oy perustajaosakas Jari Ruuska on Svean rahoittamana hankkinut 50% yhtiön äänioikeutetuista A-sarjan osakkeista, omistaen nyt koko osakekannan.

Järjestelyn yhteydessä Sveasta on tullut OPR:n päärahoittaja. Svealla tulee olemaan halutessaan myös mahdollisuus osallistua OPR:n kehittämiseen ja päätöksentekoon hallitustyöskentelyn kautta.

”Useita vuosia kestänyt yhteistyömme Svean kanssa on ilokseni saavuttanut uuden vaiheen. Merkittävänä ja tunnettuna rahoitusalan toimijana Svean tarjoama rahoitus mahdollistaa meille keskittymisen ydinliiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi tiiviimpi yhteistyö Svean kanssa tuo meille lisää osaamista ja monipuolisuutta”, kertoo OPR:n toimitusjohtaja Jouni Selin.

”OPR on aina ollut hyvin johdettu sekä tehokas yhtiö, jonka kanssa tapamme toimia ovat hyvin samankaltaiset. Pitkä yhteistyömme OPR:n kanssa on ollut sujuvaa ja olemme innoissamme voidessamme olla mukana kehittämässä yhtiötä ja sen liiketoimintaa eri markkinoilla”, toteaa puolestaan Svean toimitusjohtaja Lennart Ågren.

Svean ja OPR:n väliseen järjestelyyn liittyy yksityiskohtia, joiden voimaantulo vaatii osapuolten liiketoiminnan koon vuoksi vielä Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Osapuolet odottavat asian käsittelyn valmistuvan suotuisalla kilpailuviranomaisen päätöksellä lähiaikoina. Järjestely ei kuitenkaan ole ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.

 

OPR-Finance Oy on vuonna 2005 perustettu suomalaisomisteinen rahoituskonserni, joka tarjoaa monipuolisia kuluttaja- ja yritysluottopalveluita. Yhtiö toimii viidessä EU-maassa. OPR-Finance konsernin taseen loppusumma viimeisimmän tilintarkastetun tilinpäätöksen 2018 mukaan oli EUR 241 miljoonaa.

Svea Ekonomi Ab on vuonna 1981 perustettu ruotsalainen rahoituskonserni, joka palvelee yrityksiä ja yksityishenkilöitä yli kymmenessä Euroopan maassa. Svea Groupin taseen loppusumma viimeisimmän tilintarkastetun tilinpäätöksen 2018 mukaan oli SEK 20 miljardia.